Hoe gemakkelijk en doeltreffend stoppen met roken: therapie en pil behandeling

Als je geen vergane rockster bent, is het niet sexy om een stem te laten horen die is afgesleten door jarenlang roken. Als u dit leest, bent u zich volledig bewust van het moeras waarin u zich bevindt en verlangt u ernaar te leren hoe u kunt stoppen met roken. Het scala aan opties getuigt van een grote verscheidenheid aan methoden om te stoppen met roken, van de meer bizarre, zoals hypnose, tot systemen zoals Champix, dat gemakkelijk en blijvend is. 

Waarom is het goed om te investeren in een behandeling om te stoppen met roken? 

De “aap” is een wrede satraap, die je dwingt voortdurend te vervallen in nicotinegebruik: de ondeugd. «¿Y?» – zou je denken. “Het helpt me om mijn angst te verlichten. Ja, natuurlijk, maar als je hier bent, is dat omdat je serieus overwogen hebt om te stoppen met roken. En je hebt gelijk, want het is niet gemakkelijk en, ook al lijkt het misschien anders, zeggen “ik kan het niet alleen” en “ik heb hulp nodig” zijn het tegendeel van een teken van zwakte.

Om u ervan te overtuigen dat een anti rook therapie de onbetwistbare keuze is, bekijk dan de volgende feiten die de balans zeker in uw voordeel van de gezondheid zullen doen doorslaan.

 • Volgens een studie van de AECC (Vereniging tegen Kanker) zou de consumptie van nicotiana acht op de tien gevallen van long- en strottenhoofdkanker kunnen veroorzaken.
 • Volgens de gegevens van het AECC veroorzaakt industriële nicotiana in België meer dan 50 000 sterfgevallen per jaar (ongeveer 13 % van alle sterfgevallen).
 • Roken veroorzaakt een aantal onaangename lichamelijke en esthetische problemen: tandvleesproblemen, verkleuring van de tanden en tandbederf.
 • Aanhoudend tabaksgebruik wordt in verband gebracht met tal van gezondheidsproblemen, zoals onvruchtbaarheid en vroegtijdige veroudering.
 • Roken is schadelijk voor uw omgeving, omdat die de rook passief binnenkrijgt.

Wat is de beste methode die er is? Stoppen met roken pillen

Herhaalt u voortdurend tegen uzelf “Ik kan niet stoppen met roken”? Dit gedeelte zal u interesseren! Hulp om roken te bestrijden en er voorgoed een eind aan te maken bestaat en bestaat in vele vormen. De beste methode, of een die positieve recensies krijgt, is nicotine vervangende therapie, maar verwacht niet dat je in één klap van de drug afkomt. Als u niet een van degenen bent die stellig zegt: “Ik wil stoppen met roken”, zal het moeilijk zijn, hoeveel nieuwe medicijnen u ook probeert.

Nicotinepleisters zijn over de toonbank verkrijgbaar in apotheken. Nicotinekauwgom en -tabletten zijn ook verkrijgbaar voor wie niet weet hoe te stoppen met roken.

Nicotine in inhalator of neusspray gemakkelijk verkrijgbaar bij apotheken op recept; effectiever dan nicotinepleisters, maar je stopt ook niet cold turkey met roken.

Een nieuw medicijn of antidepressivum met positieve effecten om u te helpen stoppen met roken. Op internet kunt u de beste pillen om te stoppen met roken kopen: varenicline (Champix) en bupropion (Elontril).

Deze drugs of nicotinevervangers zijn een geweldig idee voor degenen die verslaafd zijn. Je zult de drang om te roken temmen. Het is echter niet goed als u uiteindelijk afhankelijk wordt van deze oplossingen (de kippen die erin gaan voor de kippen die eruit komen).

In het volgende gedeelte vindt u aanvullende tips die kunnen bijdragen tot uw revalidatie.

Stoppen met roken: tips om het succespercentage te verhogen

Op 30, 40, 50… Het is nooit te laat om te stoppen met roken! Medicijnen om te stoppen met roken zijn beschikbaar. Zij hebben bewezen meer dan bekwaam te zijn; de meningen van velen omvatten echter individuele wilskracht. Het is nutteloos om pillen te slikken om te stoppen met roken als het laatste waar je aan denkt het bereiken van dat doel is. Vertrouw daarom op een aantal “trucs”.

Vermijd alles waardoor u zin krijgt om te roken; vermijd plaatsen of scenario’s die met de activiteit te maken hebben: feestjes of situaties met veel angst. Als u overweldigd bent, kan psychologische therapie helpen.

Hou je mond bezig. Naast nicotinekauwgom dragen ook snoepjes bij aan de oorzaak. Pijpen zijn, naar de mening van velen, een majestueuze bondgenoot.

Wees lichamelijk en psychisch actief. Een actieve levensstijl en regelmatige lichaamsbeweging zullen u afleiden. Lid worden van een sportschool, of gewoon een wandeling maken, zal je ook afleiden. Meditatie of ontspanningstechnieken zullen u helpen de stress te verminderen en de voordelen van uw doelen opnieuw te bevestigen.

Voordelen van het gebruik van medicatie om te stoppen met roken

Het gebruik van bupropion (Elontril) is nuttig, maar niet onvermijdelijk. De belangrijkste voordelen van geneesmiddelen bij het stoppen met roken zijn de volgende:

Prijs: Een behandeling om te stoppen met roken met de beste geschikte zuigtabletten is vrij goedkoop in vergelijking met een dozijn pakjes sigaretten. Als je afweegt wat je per jaar aan roken uitgeeft, is het bedrag minimaal.

Beschikbaarheid: betrap je jezelf erop dat je zegt “Ik wil stoppen met roken”? Er is een oplossing: online geneesmiddelen zijn gemakkelijk te kopen zonder voorschrift; er zijn online apotheken van goede kwaliteit.

Stoppen met roken is altijd een goede zaak, maar er is geen waterdichte methode

Niets is makkelijk en voor altijd als je jouw deel niet doet. Het goede is dat therapieën relatief goedkoop zijn, d.w.z. dat ze binnen ieders bereik liggen. Als u niet weet wat u moet doen om te stoppen met roken, zijn pillen en medicijnen uw bondgenoten.

Onthoud dat stoppen met roken u ontelbare voordelen oplevert voor uw lichamelijke en geestelijke conditie. Na afloop van het proces, en zelfs tijdens het proces, zult u hernieuwde kracht vertonen en weten om te gaan met stress en de nefaste angst, zonder dat u ergens aan verslaafd hoeft te raken.

 • Auteur van het artikel

Stijn Verhagen
0
  0
  Uw Mandje
  Uw mandje is leegTerug naar Winkel