Erectiestoornissen: wat zijn de meest doeltreffende en innovatieve behandelingen?

Erectiestoornissen zijn wereldwijd wijdverspreid onder de mannelijke bevolking. Het kan door verschillende oorzaken worden veroorzaakt, maar met de technieken en remedies die tegenwoordig beschikbaar zijn, zijn er veel mogelijkheden om het te genezen. Onderzoek en ontwikkeling (O&O) op dit gebied, en nieuwe technologieën en vorderingen bieden voortdurend nieuwe alternatieven, waaronder de nieuwste generatie geneesmiddelen en fysiotherapie.

Impotentie Behandelingen: zijn ze veilig en doeltreffend?

Er zijn veel manieren om van ED af te komen, maar ze bieden niet allemaal evenveel voldoening. Voor een optimaal effect moeten ze correct worden toegediend en altijd onder toezicht van een arts.

Een van de grootste problemen bij het op de markt brengen van producten is dat veel van deze producten via niet-erkende kanalen op en buiten het internet worden aangeboden, zonder dat zij de meest minimale kwaliteitscontroles hebben doorstaan. Dit is niet alleen geldverspilling, maar het kopen van deze verbindingen via het internet, zonder echt te weten wat je koopt, kan ook nare gevolgen hebben. Online “charlatans” en oplichters die de vermeende voordelen aanprijzen van bizarre magische en miraculeuze producten, die nooit de verplichte gezondheidstests hebben doorstaan, kunnen potentieel gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn.

Wij mogen nooit aanmoediging geven aan dergelijke figuren en bizarre producten die de gezondheid onherstelbare schade kunnen toebrengen. In plaats daarvan moeten we proberen ze uit de omloop te halen door ze te melden bij de bevoegde autoriteiten en bij de consumentenbescherming organisaties (OCU).

Wanneer moeten erectieproblemen worden gevolgd door medicatie?

Bij de eerste tekenen van alarm mag een bezoek aan de uroloog niet worden uitgesteld om de oorzaken van de afwijking vast te stellen. Vaak volstaat het de ingenomen medicatie te wijzigen, voor het geval deze het fysiologisch proces van de man zou kunnen verstoren.

De meest gebruikelijke behandelingen zijn fosfodiësterase-5-blokkers, die in de meeste gevallen geschikt zijn.

Classificatie van fosfodiesterase 5-blokkers:

Oraal

Het kan van tweeërlei aard zijn:

Die worden ingenomen wanneer dat nodig is, hetzij met vloeibare dranken, hetzij in tabletten die in speeksel oplossen. Deze zijn op hun beurt weer onderverdeeld in twee subgroepen:

 • a. Degenen die hun effect een paar uur behouden
 • b. Zij die het 1 tot 3 dagen bewaren

Die dagelijks in voorgeschreven doses worden ingenomen.

Het doel van deze producten is de arteriële verwijding te verhogen, zodat het bloed gemakkelijk de penis kan binnendringen en hem kan vullen om stijfheid te bereiken.

De laatste jaren zijn de meest verbreide orale behandelingen:

 • Sildenafil Citraat (Viagra) is de populairste orale behandeling van keuze, hoewel het gecontra-indiceerd is als de patiënt nitraten of stikstofmonoxide-afgeven verbindingen (nitroglycerine) gebruikt, onlangs een hartaanval heeft gehad of onstabiele angina heeft.
 • Tadalafil
 • Vardenafil
 • Apomorfine, sublinguale drug

Naast orale tabletten zijn er ook zeer effectieve alternatieve routes:

 • Injectables 

Het mannelijk lid wordt ingespoten met een stof (alprostadil), die de stijfheid bevordert. Contra-indicated bij mannen die lijden aan sikkelcelanemie, psychiatrische stoornissen zoals schizofrenie of acute systemische ziekten. 

Alprostadil wordt ook toegediend via intra urethrale capsules die het preparaat vanuit de urethra in de neusholte vrijlaten. Het wordt aanbevolen de naaldprik van de injectie te vermijden, hoewel de werkzaamheid ervan geringer is.

 • Crèmes en gels

Crèmes en gels worden op het gebied gesmeerd en treden enkele minuten na het aanbrengen in werking.

 • Golven met lage frequentie

Ze worden op de genitale delen aangebracht om de bloedsomloop te stimuleren en het mannelijk orgaan tot reactie aan te zetten.

 • Afzuigtoestellen

De zogenaamde “pompen” zijn kamers waarin de penis wordt ingebracht en waar vervolgens lucht wordt afgezogen om een vacuüm te creëren. Hierdoor komt er bloed in de holtes van het mannelijk orgaan, waardoor het verhardt.

 • Hormonale behandeling

Soms wordt het probleem van de disfunctie veroorzaakt door hormonale storingen, zoals in het geval van een tekort aan testosteron, zodat de behandeling gericht moet zijn op het op peil brengen van de niveaus van dit hormoon.

 • Revascularization chirurgie

Chirurgie wordt vaak gebruikt om een penisprothese te implanteren wanneer andere therapieën hebben gefaald. 

De nieuwste behandelingen om de ziekte te bestrijden zijn bekkenbodemfysiotherapie sessies en nieuwe pillen, die even doeltreffend zijn als de beroemde blauwe pillen, maar met een andere werkingsduur. 

Als de oplossing voor erectiestoornissen in de geest zit

De gespecialiseerde arts is de enige die voor elke patiënt de meest geschikte diagnose kan stellen. De behandelingen zijn geïndividualiseerd.

Het is heel belangrijk om te onthouden dat ED een ziekte is en als zodanig moet worden behandeld met de juiste behandelingen. Het gebruik van geneesmiddelen die via ongeoorloofde kanalen, zoals internet, illegale verkopers enz., op de markt worden gebracht, betekent niet alleen bedrog voor de consument (namaakproducten of gewoonweg nutteloze producten), maar kan ook de gezondheid ernstig schaden.

Wanneer is het gebruik van ED-medicijnen gecontra-indiceerd?

Niet iedereen die last heeft van erectieproblemen kan een behandeling met medicijnen ondergaan. Hier zijn enkele van de gecontra-indiceerde gevallen:

 • ernstige hart- of nieraandoeningen
 • dyslipidemie
 • dialyse
 • hartaanval of beroerte in het laatste half jaar
 • laagspanning
 • geschiedenis van directe familieleden die aan degeneratieve gezichtsproblemen hebben geleden

Het is belangrijk te onthouden dat erectiestoornissen alleen kunnen worden behandeld met alle garanties, door naar behoren bevoegd gezondheidspersoneel.

 • Auteur van het artikel

Stijn Verhagen
0
  0
  Uw Mandje
  Uw mandje is leegTerug naar Winkel